URFODU’da Bingöl Rüzgarı: 100 Üzerinden 99 Puanla Dünya İkinciliği!
"Bingöl BİLSEM öğrencisi Yasin Alınak matematik finalinde dünya 2.’si oldu. Toplam 20 öğrencinin kürsüye çıktığı yarışmada Bingöl, bilim dünyasına damga vurdu."

Yasin ALINAK, Dünya 2.'si Oldu!
Bingöl BİLSEM öğrencisi Yasin ALINAK, uluslararası matematik yarışmasında Türkiye'yi gururla temsil ederek dünya ikincisi oldu.
Uluslararası Bilim Temelleri (URFODU) Matematik Yarışması Finali'nde Bingöl Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yasin ALINAK, 100 tam puan üzerinden 99 puan alarak dünya genelinde 2. sıraya yerleşti. Sergilediği olağanüstü performansla Gümüş Madalya kazanan Yasin ALINAK, Bingöl'ün adını tüm dünyaya duyurdu.
Nisan ayında gerçekleştirilen final etabında rakiplerinden sıyrılmayı başaran Yasin ALINAK'ın bu tarihi başarısı, hem ailesini hem de tüm Bingöl'ü gururlandırdı.
Öte yandan Matematik, Biyoloji ve İngilizce kategorilerinde yarışmaya katılan diğer Bingöl BİLSEM öğrencileri de kürsüden inmedi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 6 öğrenci birincilik diploması, 8 öğrenci ikincilik diploması ve 4 öğrenci üçüncülük diploması almaya hak kazandı.
Toplam 20 öğrencinin ödüle ulaştığı bu görkemli tablo, Bingöl Bilsem öğrencilerinin azim ve başarı iradesini bir kez daha kanıtladı.





